Výprava na Kašperk a Pustý hrádek

11.10.2011 16:21

 

V sobotu 24.září 2011 jsme se sešly na autobusovém nádraží. Bylo nás dvacet, chyběly jen Bety a Nemo. Byl velmi krásný podzimní den. Tady je výprava očima světlušky Sýkorky, zapsaná přesně, jak ji diktovala:

 

Když jsme odjely autobusem, šly jsme hledat v lese vojenský bunkr. Sestupovaly jsme kamenitou cestou a bály jsme se, že se vrátíme zpátky do Kašperek, tak jsme šly nahoru a Vrabčáček našla ten bunkr, i když byl velmi dobře schovaný. Když jsme k němu přišly, vyprávěla nám hlavní vedoucí Knoflík o bunkru, a co tam dělali ty vojáci. Pak jsme šly dál a ona nám zatím vyprávěla, že jeho chodby můžou vést i pod námi a taky, že ňáký jsou hrozně dlouhé a nikdy k nim neudělali mapy.

Na Pustém Hrádku jsme se seřadily a zazpívaly si skautskou hymnu a Knoflík dvěma skautkám dala Tři orlí pera. Odtamtud byl krásný výhled na Kašperk a všechny družiny se před ním nechaly vyfotit. Pak jsme šly hledat místo, kde bysme si mohly uvařit polévku a furt jsme sestupovaly těžkými cestami a nakonec jsme přišly až k tomu Kašperku a tak jsme se rozhodly, že se podíváme dovnitř. Okolo se pásly ovce, a protože tam skoro už žádnou trávu neměly, podávaly jim skautky trávu skrz plot a ovce prostrkovaly hlavy skrz plot. A byl tam i padací most! Pak, když jsme byly uvnitř (na nádvoří), byly tam různé obchody a bylo tam moc lidí. Tak jsme se rozhodly, že si polévku uvaříme pod Kašperkem. Ňáký pán nám tam dal dobrou čokoládu a dokonce poznal, kdo tam byl vedoucí.

Pak jsme šly zpátky do Kašperek a přitom jsme lízaly nanuky, co nám tam dala Knoflík. Cestou jsme se zastavily u koní, co se tam někde pásli a hladily jsme si je. Jedna skautka tam šáhla na elektrický drát a ty koně se strašně lekli a utekli opodál. Nakonec jsme došly k autobusové zastávce, ale protože jsme tam chvíli čekaly, tak jsme se vyfotily před Kohoutím křížem, koukaly na kašnu, co vystřikovala vodu, a zahrály jsme si městečko Palermo. Zatím přijel autobus a odjely jsme domů.

 

Sýkorka (8 let)      

 

Společné foto před Kohoutím křížem (Kohoutí kříž se k nám bohužel už nevešel :-) 

 

Culík a Kuki dostaly na vrcholu Pustého hrádku nášivky a dekrety za splnění zkoušky Tří orlích per