Vzpomínky na Tříkrálovou sbírku 2012

13.02.2012 13:29

 

Již tradičně se vimperské skautky s radostí zapojily do Tříkrálové sbírky pro Charitu. Malí i velcí koledníčci obcházeli již tradičně celý Zdíkov a velkou část Vimperka. Letos se akce zúčastnil opravdu celý oddíl Rolniček – bylo nás celkem šest skupin. I přes drsné zimní podmínky – mráz, náledí i sněhové vánice - to pro nás byl krásný zážitek. Lidé nás přijímali velice vstřícně a do našich kasiček kromě malých mincí dávali i hodně bankovek. Přesto každý dar, byť  to bylo jen pár korun, měl pro nás velkou cenu. Velkou podporou pro nás bylo i občasné pozvání na teplý čaj nebo kousek vánočního cukroví na cestu. Všechny nás nejvíc potěšilo vidět známé tváře z loňského koledování…vědět, že už na nás a na požehnání, které přinášíme do domů, lidé čekají…

Letos se našim skautkám podařilo vykoledovat pro charitu celých 52 960 Kč, což je téměř polovina celé částky, která se na vimpersku vybrala. Děkujeme všem dobrým lidem i vám skautky – kolednice!

Z postřehů skautek:

„Ve Zdíkově jsme zažili opravdickou sněhovou bouři!“ (Skokan)

„Ve Zdíkově mají nejkrásnější psy!“ (Šušenka) (Občas byl problém skautky od mazlení s pejsky odtrhnout a místní hafani nám taky často skvěle pomáhali se zpěvem! J )

„Lidé jsou na nás moc hodní…máme plné kapsy čokoládek!“ (světlušky)

„Právě mi zmrzl úsměv na rtech…!“ (anonym)

 

Všechny malé kolednice se shodly, že písničku „My tři králové…“ už si zpívají i ze spaní! 

 

Knoflík