Výprava s plzeňskými skauty

25.11.2017 08:00

Ráno 25. listopadu jsme se sešli s plzeňskými skauty, kteří přenocovali v naší klubovně, a společně vyrazili vlakem na Kubovu Huť, kde se všechny děti vrhly nadšeně do sněhu. Poté jsme si dali hry na seznámení a vydali jsme se na cestu do Vimperka. Brzy jsme však zastavili a prohlédli si vojenský bunkr. Následovalo hledáních ostatních bunkrů v okolí. Podařilo se najít další čtyři a to nikdo netušil, že jich je tolik. Abychom se ještě zahřáli, naučili jsme skauty z Plzně hru sucho-mokro-bažina a pak už nám nic nebránilo pokračovat v cestě. 

Cestu jsme si zpříjemnili písničkami a nechybělo ani koulování. Došli jsme na louku, kde jsme se nasvačili a skauti z Plzně nás na oplátku naučili hru ponorky a torpéda (na obrázku).

Další cesta ubíhala rychle krásnou šumavskou přírodou a najednou jsme se objevili u Klášterského viaduktu u Vimperka. A jelikož jsme měli ještě čas, naučili nás plzeňští skauti svou oblíbenou hru Brännball. Když jsme si zahráli, vyfotili jsme ještě společnou fotku a vyrazili domů.

Všichni jsme se vrátili domů spokojení a s úsměvem na tváři. Jsme rádi, že jsme měli možnost potkat i jiné skauty. :-)